Моніторинг законодавства за 02.04.2024

Шановне панство, дане інформаційне джерело надане на підставі договору про надання інформаційно-консультаційних послуг.


ЗАКОНОДАВСТВО


КМУ.jpg


             

  1. Визначено механізм надання гарантій компенсації шкоди фрахтувальникам, операторам та власникам морських суден та суден внутрішнього плавання.

Постанова КМУ від 29 березня 2024 р. N361 “Визначено механізм надання гарантій компенсації шкоди фрахтувальникам, операторам та власникам морських суден та суден внутрішнього плавання”.


1) КМУ затвердив Порядок надання гарантій компенсації шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та воєнних дій на території України, фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден та суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та під прапорами іноземних держав.


2) Компенсація шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, здійснюється на безповоротній основі.


3) Право на компенсацію шкоди має судновласник, який має укладений в установленому порядку та чинний на момент заподіяння шкоди договір страхування або чинний на момент заподіяння шкоди P&I поліс.


4) Для отримання компенсації шкоди судновласник повинен подати до Мінінфраструктури заяву та відповідні документи не пізніше ніж протягом 90 календарних днів з дати завдання такої шкоди.


5) Надання гарантій відповідно до цього Порядку здійснюється у 2024 році в межах суми до 2000000 тис. грн.


6) Компенсація шкоди не здійснюється відповідно до цього Порядку судновласнику, який отримав відшкодування за договором страхування відповідно до постанови Кабміну від 02.11.2023 N 1140 "Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для гарантування безпеки судноплавства та сприяння стабільності морських перевезень".


7) Компенсація шкоди здійснюється у разі, якщо за договором страхування та/або страховим полісом чи P&I полісом, та/або за правилами відповідного P&I клубу не передбачено страхове покриття у зв'язку із шкодою, заподіяною внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, та/або у разі, коли покриття ризиків не поширюється на територію, віднесену до районів воєнних (бойових) дій або районів з навігаційними обмеженнями внаслідок військових дій, ударів, тероризму та пов'язаної з цим небезпеки.




  1. Печатка на документах до органів державної влади.

Постанова КМУ від 29 березня 2024 р. N344 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України щодо використання печаток та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Ради Міністрів Української РСР та Кабінету Міністрів України”.


1) КМУ вніс зміни до 42 власних постанов в частині виключення вимоги щодо проставлення печатки на документах, які подаються суб'єктами господарювання до органів державної влади.


2) Визнано такими, що втратили чинність, 15 постанов Ради Міністрів Української РСР та Кабміну.


--

Інші новини

  • Моніторинг законодавства за 03.04.2024

    Читати повністю
  • Моніторинг законодавства за 08.04.2024

    Читати повністю
  • Продукція наших партнерів

    Акціонерне підприємство “Запорізький завод феросплавів”

    Читати повністю
  • Моніторинг законодавства

    До уваги ліцензіатів, які здійснюють оптову торгівлю пальним за відсутності місць оптової торгівлі пальним.

    Читати повністю